Родители на ученици от 5 до 12 клас скочиха срещу

...
 Родители на ученици от 5 до 12 клас скочиха срещу
Коментари Харесай

Родители плашат с бойкот онлайн обучението

 

Родители на възпитаници от 5 до 12 клас скочиха против новите ограничения на държавното управление, въведени поради пандемията от ковид, съгласно които се минава още веднъж на отдалечено образование.

Няколко асоциации са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов, до министъра на образованието Красимир Вълчев, до министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов и основния държавен контрольор Ангел Кунчев с искане учениците да бъдат върнати незабавно в класните стаи. Те слагат ултиматум и период да сряда, с цел да бъда върнати в клас, другояче ще бойкотират онлайн образованието.

" В продължение на предходното ни отворено писмо към Вас от ноември 2020 година продължаваме да настояваме учениците, учащи се в прогимназиален и гимназиален стадий на обучение, да бъдат върнати присъствено в учебно заведение, при съблюдаване на нужните епидемиологични ограничения за сигурност. Очакваме най-късно до 17 март 2021 година Министерство на здравеопазването и МОН да преразгледат позицията си и да обезпечат на децата ни полагащия им се по право достъп до качествено обучение. При липса на политическа воля за предприемане на стъпки, които да върнат децата ни дълготрайно в учебно заведение, ние, родителите, имаме подготвеност да преминем към протестни дейности посредством бойкотиране на образованието в електронна среда от разстояние ", безапелационни са родителите.

Те съпоставят ограниченията в учебните заведения по отношение на ограниченията в заведенията, които съгласно решението на Националния действен щаб са отворени.

" Нашите деца се образоват в електронна среда от разстояние към този момент няколко месеца с малко спиране от две седмици, в които се образоваха присъствено. На доста места тези две седмици бяха употребявани за контролни и проби и за обезпечаване брой оценки, които да покриват нормативните условия по обособените предмети, а не за преподаване и наваксване на пропуски. Децата са демотивирани от месеците, прекарани пред екраните. Липсата на жив контакт със съучениците и учителите води до незаинтересованост, загуба на мотивация, пасивност и мощно намалена концентрацията, при някои деца и до меланхолия ", споделят те.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР